matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości parametru a układ nie ma rozwiązań ?
kili:
Dla jakich wartości parametru a układ nie ma rozwiązań ? x
1
+2x
2
−3x
3
−x
4
=2 2x
1
+3x
2
+3x
3
−x
4
=0 3x
1
−5x
2
−2x
4
=a
20 sty 16:08