wypukłość, wklęsłość i punkty przecięcia
trol: wypukłość, wklęsłość i punkty przecięcia funkcji : f(x)=x*e2x
20 sty 15:46
Jerzy:
"punkty przegięcia"
Analizuj drugą pochodną.
20 sty 15:47
trol: Nie mam pojęcia jak to się robi bo nie miałem jeszcze tego w szkole, a potrzebuję to obliczyć.
Gdyby ktoś mi to zrobił był bym bardzo wdzięczny
20 sty 15:49
Jerzy:
f'(x) = e2x + x*2e2x = e2x(1 + 2x)
f"(x) = 2e2x(1 + 2x) + e2x*2 = 2e2x(2 + 2x)
20 sty 15:51
Jerzy:
Co Ty ściemniasz, nie miałeś w szkole, a potrzebujesz obliczyć .... po co ?
20 sty 15:52
smok: kolega wysłał abym sobie to zrobił bo może mi sie to przydać , niestety nie umie sam tego
rozwiązać
20 sty 16:02