matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną funkcji
...:
f(x)=−2x
6
+x
3
−5x
2
+54 F(x)=
1
C
+
3
√
x
−4x
−
2 F(x)=u{x
3
+3x
2
−4x+12}
20 sty 14:41
Jerzy:
1) f'(x) = −12x
5
+ 3x
2
− 10x reszta nieczytelna.
20 sty 14:43