Całka
Sun: Całka z sin4xsin2x
20 sty 13:26
'Leszek: Skorzystaj ze wzoru sin 4x *sin 2x = −0,5*( cos 6x − cos 2x )
20 sty 13:37
Sun: A jakiś inny sposób?
20 sty 14:19
azeta: sin4x=2sin2xcos2x
i podstawiać, ale sposób 'Leszka jest o wiele szybszy
20 sty 14:53
Jerzy:
Życzę powodzenia z podstawianiem.
20 sty 14:55
azeta: ∫sin4xsin2xdx=∫2sin2xcosx2xsin2x dx
podstawienie sin2x=t
2cos2xdx=dt
| | t3 | | sin32x | |
∫t2dt= |
| +C= |
| +C |
| | 3 | | 3 | |
20 sty 15:09
azeta: 2sin(2x)*cos(2x)*sin(2x), wkradł się po drodze błąd
20 sty 15:10
Jerzy:
Nie było wpisu ... źle spojrzałem.
20 sty 15:12