matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gauss
wojtek23:
rozwiaz metoda gaussa x+4y+2z+3t=1 3x+13y+10z+10t=6 x+6y+12z+t=17 2x+9y+10z+6t=9 wystarczy ze podacie mi ile wynoszą dane niewiadome bo rozwiązałem i coś mi się nie zgadza
20 sty 12:42
jc:
x=1, y=1, z=1, t=−2
20 sty 12:58