| x+π | ||
∫sin | dx | |
| 2 |
| x+π | ||
podstaw u= | ||
| 2 |
| 2 | x+π | |||
nie wiem czy dobrze to zrobiłam ale po podstawieniu otrzymałam: − | cos | +c | ||
| π | 2 |
| x+π | ||
policz mi ( | )' | |
| 2 |
| (x+π)'2−(x+π)2' | 2 | 1 | ||||
..= | = | = | ... | |||
| 22 | 4 | 2 |
| x+π | ||
pomyliłam się przy pochodnej .. czyli ma być tak −2cos | +c ? | |
| 2 |
| 1 | ||
no właśnie, | ||
| 2 |
| x+π | x | π | 1 | 1 | ||||||
na przyszłość, ( | )' = ( | )'+( | )' = | (x)'+0 = | ||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
dziękuję Ci za pomoc