matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
q
Qwe:
Znalazlem ciekawą granicę ale nie wiem jak poloiczyc
x
lim x−>0
1+e
1/x
trzeba lewo i prawostronną
19 sty 19:47
etna:
Wskazówki: Lewostronna x −> 0
−
stąd e
1
x
=e
−
∞
=0 Prawostronna x −> 0
+
stąd e
1
x
=e
∞
=
∞
19 sty 19:52