matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak uzasadnić ze b wynosi 1/3?
Andrea:
b=
√
2
log
2
1/9
19 sty 19:07
Adamm:
1
√
2
log
2
(1/9)
= (2
1/2
)
log
2
(1/9)
= 2
log
2
(1/3)
=
3
19 sty 19:09
Andrea:
Rzeczywiście. Dziękuję!
19 sty 19:12