matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz dla jakiego x
mental2009:
Oblicz dla jakiego x wyrazy: 2, 4x, 5x+1 tworzą ciąg arytmetyczny
19 sty 19:02
Adamm:
5x+1+2
=4x
2
5x+3=8x x=1 sprawdzając mamy 2, 4, 6
19 sty 19:03