matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
kotstudent:
x
3
−1
lim x→1
x
7
−x
3
19 sty 18:29
Adamm:
x
7
−x
3
=x
3
(x
4
−1)=x
3
(x−1)(x
3
+x
2
+x+1)
19 sty 18:30
Adamm:
i oczywiście x
3
−1=(x−1)(x
2
+x+1)
19 sty 18:30