potęgi
lockyx: Pierwiastek czwartek stopnia z 27 do potęgi 3 − jak to obliczyć?
19 sty 18:03
Qwe: f'(x0) * Δx − f(x0)
pochodnymi spróbuj
19 sty 18:06
Mila:
(273)=(33)3=39
4√39=4√34*34*3=3*34√3=94√3
19 sty 20:24
matilc: a coś takiego

? Da się zrobić

? Jak obliczyć posiadając zwykły kalkulator 10−1,9 O ile
rozbijać i zamieniać na pierwiastki
umiem to nie wiem co dalej zrobić
19 sty 20:49
matilc: 10−1,9
19 sty 20:50
19 sty 20:52
matilc: a jak teraz licznik uprościć

?
19 sty 21:01
Adamm: nie da się, można co najwyżej przybliżyć wynik
19 sty 21:06