matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
jsa:
Jak obliczyc pochodną
x+2
f(x) = (
)
3
x−3
19 sty 16:58
Adamm:
x+2
x+2
x+2
5
f'(x)=3(
)
2
*(
)'=3(
)
2
(−
)
x−3
x−3
x−3
(x−3)
2
19 sty 17:01