x2 | ||
∫ | dx ja to robie tak, ze w liczniku dodaje +2−2 potem rozdzielam na dwie całki i | |
x2+2 |
1 | ||
∫dx − 2∫ | dx i coś robie źle bo odp. to x−arctgx +C pomocy | |
x2−2 |
2 | x | |||
przepraszam poprawna odp to x − | arctg | +C | ||
√2 | √2 |
1 | 1 | 1 | ||||
= ∫dx − ∫ | dx = ∫dx − | ∫ | dx | |||
x2+2 | 2 | (x/√2)2 + 1 |
1 | 1 | x | 2 | x | ||||||
=∫dx − 2∫ | dx=x−2( | arctg | )+c=x− | arctg | +c | |||||
x2+2 | √2 | √2 | √2 | √2 |
1 | 1 | |||
miałem ∫ | a powinnienem mieć ∫ | i dzięki wzorowi by mi wszystko dobrze | ||
x2−2 | x2+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |