płaszczyzny
Andzia: Płaszczyzna π posiada równanie x+y+z=1. W tej sytuacji:
a. płaszczyzna ta jest równoległa do płaszczyzny:π:x+y+z=0
b.płaszczyzna ta jest prostopadła do płaszczyzny:π:x+y+z=0
c. jest identyczna z płaszczyzną:π:x+y+z=0
19 sty 12:24
Jerzy:
Jakie są wektory normalne tych płaszczyzn ?
19 sty 12:25
Andzia: [1,1,1] ?
19 sty 12:33
Jerzy:
Zatem posiadają taki sam wektor normalny,
a więc mogą byc równolegle lub pokrywać się ..... i ?
19 sty 12:34
Andzia: więc odpowiedź c?
19 sty 12:40
Jerzy:
Dwie płaszczyzny są identyczne, gdy mają takie samo równanie.
19 sty 12:41
Andzia: Więc a tak?
19 sty 12:42
Jerzy:
Oczywiście.
19 sty 12:43