matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
kajka:
narysój wykres funkcji homograficznej
−x−2
a)F(x)=
x
−(x'+2)
b) y'=
x'
19 sty 09:56
Jerzy:
2
a) f(x) = − 1 −
x
19 sty 09:59
Jerzy:
b) ... co oznacza ' ?
19 sty 10:00
kajka:
bez tego znaczka
19 sty 10:19
Jerzy:
No to analogicznie do przykładu a)
19 sty 10:37