matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
sandrela:
Pc walca wynosi 20 pi a jego Pb 12 pi .Oblicz promien oraz wysokosc tego walca
15 sty 14:25
bartek:
P
c
=2P
p
+P
b
20π=2P
p
+12π P
p
=4π P
p
=πr
2
4π=πr
2
r=2
P
b
=2πrh 20π=2π2h
h=5
15 sty 16:49