proszę o sprawdzenie
Anna: Wykaż że nie istnieje
| | 9 − x2 | | (3 − x)(3+x) | |
limx→3− |
| = limx→3− |
| = limx→3− − (3+x) = |
| | Ix−3I | | x−3 | |
= − (3 −3) = 0
| | 9 − x2 | | (3 − x)(3+x) | |
limx→3+ |
| = limx→3+ |
| = limx→3+ (3+x) = |
| | Ix−3I | | x−3 | |
= (3+ 3) = 6
18 sty 21:23
'Leszek: Pierwsza granica wynosi −6 , zas druga wynosi 6 i dlatego granica nie istnieje dla x =3.
18 sty 21:41
Anna: czy w pierwszej granicy ma być
= − ( 3+3 ) = − 6
18 sty 21:52
Adamm: pierwsza granica powinna wynosić 6, druga −6
18 sty 21:54
'Leszek: Tak !
18 sty 21:55
'Leszek: Adamm ma racje !
18 sty 21:56
Anna: już nie wiem jak to ma być zapisane
18 sty 21:58
Mila:
18 sty 22:03
Mila:
18 sty 22:03
'Leszek: Dla x<3 ,| x − 3 | = 3 −x
Dla x≥3 , | x − 3 | = x − 3
18 sty 22:03
Anna: dziękuję
18 sty 22:23