Prawdopodobieństwo
Student_potrzebuje_na już:
Mamy funkcję prawdopodobieństwa:
P(X=−4) = 0,2
P(X=−3) = 0,2
P(X=−1) = 0,3
P(X=0) = 0,05
P(X=1) = 0,1
P(X=2) = 0,1
P(X=20) = 0,05
Mam dystrybuantę:
F(x)=
0 dla x∊(−∞,−4>
0,2 dla x∊(−4,−3>
0,4 dla x∊(−3,−1>
0,7 dla x∊(−1,0>
0,75 dla x∊(0,1>
0,85 dla x∊(1,2>
0,95 dla x∊(2,20>
1 dla x∊(20,∞>
Oblicz: P( −3 < X ≤ 1),P( −3 < X < 1),P( −3 ≤X < 1),P( −3 ≤ X ≤ 1)
Jak obliczyć , tzn chodzi mi o to jak to zrobić i dlaczego akurat tak ?
18 sty 20:10
wmboczek: F(1)−F(−3)=0,75−0,4=0,35
18 sty 20:14
Student_potrzebuje_na już: Ale czemu? Skąd się to wzięło? Do którego to punktu?
18 sty 20:17