matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość trygonometryczną.
Monika:
1
1+cosx
=
1
sin
2
x
−
1
sinx
*ctgx
18 sty 19:50
Janek191:
cos x
ctg x =
sin x
18 sty 20:21
5-latek:
1
cos
1−cosx
1−cos
−
=
=
=
sin
2
x
sin
2
x
sin
2
x
1−cos
2
x
1−cosx
= dokoncz
(1−cosx)(1+cosx)
Poza tym zrob zalozenia sinx≠0 1+cosx≠0
18 sty 20:30