zad. z trescia
;)): Asia przed maturna rozwiazywala zadania testowe z matematyki codziennie taka sama liczbe zadan
i w sumie rozwiazala 448 zadan. jesli rozwiazywalaby codziennie o 4 zadania wiecej to
rozwiazalaby te zadania o 2 dni krocej. oblicz przez ile dni ania rozwiazywala zadania przed
matura i ile zadana rozwiazala kazdego dnia
15 sty 13:56
:-)TO TYLKO JA: x−ilość zadań
y=ilość dni
x*y=448
(x+4)*(y−2)=448−układ równań do rozwiązania
15 sty 14:39
;)): czyli jak to rozwiazac?
15 sty 14:42
:-)TO TYLKO JA:
| | 448 | |
(x+4)( |
| −2)=448−dalej już chyba dasz radę? |
| | 2 | |
15 sty 14:48
;)): wlasnie nie
15 sty 14:50
;)): jakies mega glupoty mi powychodzily
15 sty 14:57
:-)TO TYLKO JA: | | 448 | |
błąd;ma być (x+4)( |
| −2)=448 wymnażasz nawiasy: |
| | X | |
448x−2x
2+1792−8x=448x
−2x
2−8x+1792=0/:2
−x
2−4x=896=0−no i zostało Ci tylko równanie kwadratowe
15 sty 14:58
:-)TO TYLKO JA: −x2−4x+896=0
15 sty 15:00
;)): czyli x1=28 a x2=−32
czyli poprawna to 28 wiec rozwiazywala 28 zadan przez 16 dni tak?
15 sty 15:08
:-)TO TYLKO JA: tak
16 sty 19:37
tymek:
25 lut 12:25
kxgfdfhvfv: ΩΔδπ
function (searchElement /*, fromIndex */ ) {
"use strict";
if (this ==
null) {
throw new TypeError();
}
var t = Object(this);
var len = t.length >>> 0;
if (len === 0) {
return -1;
}
var n = 0;
if (arguments.length > 0) {
n = Number(arguments[1]);
if (n != n) {
// shortcut for verifying if it's NaN
n = 0;
} else if (n != 0 && n !=
Infinity && n != -Infinity) {
n = (n > 0 || -1) *
Math.floor(Math.abs(n));
}
}
if (n >= len) {
return -1;
}
var k = n >= 0 ? n : Math.max(len - Math.abs(n), 0);
for (; k <
len; k++) {
if (k in t && t[k] === searchElement) {
return k;
}
}
return -1;
}
25 lut 12:26
kxgfdfhvfv: kjyhplhlyhjhhj
25 lut 12:26