matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Pam:
Zdarzenia A, B ⊂ Ω spełniają warunki P (A')= 1/3, P(B')=2/5, P(AnB)=3/4. Wyznacz P(AuB). Potrafię te zadanie obliczyć ale nie jestem w stanie tych zbiorów narysować. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć?
18 sty 19:47