1 | √3 | √3 | a2 | |||||
x = | *a* | = | a ⇒ x2 = | |||||
3 | 2 | 6 | 12 |
a2 | 13 | |||
( h1)2 = x2 + h2 = | + a2 = | a2 | ||
12 | 12 |
√13 | ||
h1 = | a | |
2 √3 |
x | √3 | √13 | √3 | 2√3 | ||||||
cos α = | = | a : | a = | * | = | |||||
h1 | 6 | 2√3 | 6 | √13 |
1 | ||
= | ||
√13 |
√3 | ||
b) y = 2 x = | a | |
3 |
1 | 4 | 2 | ||||
b2 = y2 + h2 = | a2 + a2 = | a2 ⇒ b = | a | |||
3 | 3 | √3 |
h | a | √3 | |||||||||||||
sin β = | = | = | ⇒ β = 60o | ||||||||||||
b |
| 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |