prawdo...
Olka i Piotrek: W urnie jest 5 kul białych i 3 kule czarne. Wylosowano dwa razy po jednej kuli ze zwracaniem.
Prawdopodobieństwo że wylosowano w ten sposob kule tego samego koloru jest równe
| | 30 | | 30 | | 5 | | 3 | |
A. |
| B. |
| C. |
| D. |
| |
| | 64 | | 56 | | 8 | | 8 | |
18 sty 18:58
etna: Odp. 3464
18 sty 19:10
Olka i Piotrek: A jak to zrobić
18 sty 19:11
Olka i Piotrek: Bo nie rozumiem tego.
18 sty 19:14
Janek191:
bb cc
| | 5 | | 5 | | 3 | | 3 | | 25 | | 9 | | 34 | |
P(A) = |
| * |
| + |
| * |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 64 | | 64 | | 64 | |
18 sty 19:31
Olka i Piotrek: Ale ja muszę mieć to za pomocą drzewka
18 sty 19:31
Olka i Piotrek: Umie to ktoś?
18 sty 19:36
Olka i Piotrek: Halo

18 sty 19:50
18 sty 19:52
Mila:

A−wylosowano kule tego samego koloru
| | 5 | | 5 | | 3 | | 3 | | 25+9 | | 34 | | 17 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 64 | | 64 | | 34 | |
Coś źle przepisałaś.
18 sty 20:34
Olka i Piotrek: No właśnie dobrze
18 sty 21:34
Mila:
| 17 | |
| i nie ma takiej odpowiedzi w wymienionych . |
| 32 | |
18 sty 22:06