Całka do policzenia
Marek:
18 sty 18:44
Adamm: | | ex−e−x | |
∫ |
| dx = ln(ex+e−x)+c |
| | ex+e−x | |
18 sty 18:47
Adamm: | | f'(x) | |
zaznaczam że ∫ |
| dx = ln|f(x)|+c |
| | f(x) | |
18 sty 18:47
18 sty 18:53
Adamm: t=e
x
i można na ułamki proste
18 sty 18:56
Marek: super , dzięki
18 sty 19:01
Marek: nie chcę już zakładać nowego tematu, ale mam jeszcze taka do policzenia:
18 sty 21:57
18 sty 22:06
Marek: a co z tym kwadratem się stało?
18 sty 22:10
Adamm: | 1 | |
| zabraliśmy razem ze zmianą różniczki |
| ex | |
| | 1 | | 1 | |
zostało same |
| przy czym ex zamieniliśmy na |
| |
| | 1+ex | | t | |
18 sty 22:12
Marek: widzę,dzięki jeszcze raz
18 sty 22:32