układ równań
hmmm: | ⎧ | 2|x−2|+3|y+1|=4 | |
| ⎩ | 2x−y=3 |
|
| | 3 | | 3 | | 3 | |
wynik: x= |
| y=0 i x= |
| y=− |
| |
| | 2 | | 4 | | 2 | |
Wychodzi tylko pierwsza para, z drugiej x nie mieści mi się w przedziale:
http://i.imgur.com/sbBftxm.jpg. Co jest nie tak?
18 sty 17:11
maja: | | ⎧ | −2x−3y=3 | |
| Dla x<2 i y<−1 mamy | ⎩ | 2x−y=3 | i to daje drugie rozwiązanie.
|
18 sty 17:30
hmmm: | | 3 | |
x wychodzi |
| , ale nie mieścić się w przedziale (−oo, −1). |
| | 4 | |
18 sty 18:23
maja: Rozpatrujesz x w przedziałach (−∞;2) i<2;∞)
20 sty 09:10