5^2+5^8+5^9
ddddd: 5
2+5
8+5
9
rozwiązanie:
5
7+5
1*5
7+5
2*5
7 = 5
7+5*5
7+25*5
7 = 1*5
7+5*5
7+25*5
7=31*5
witam, mam takie rozwiązanie, nic z niego nie rozumiem, skąd te 5
1? czemu potem jest 5
2?
o co tu chodzi

wzór mam taki a
n*a
m=a
n+m
18 sty 16:36
ddddd: przeprszam błąd nie ma nigdzie potęgi 2 jest 7
18 sty 16:36
Alky: Wnioskując po rozwiązaniu, w treści powinno być chyba 57 + 58 + 59
Wszędzie jest zwyczajnie powyciągane 51*57=58 tak samo 52*57 to 59. Poprzekształcane tak
żeby dostać wszędzie 57 . na koniec teżpowinno być 31*57
18 sty 16:48
Alky: Ktoś Ci chyba nieczytelne notatki wysłał
18 sty 16:49