Może mi ktoś napisać, czy to jest dobrze rozwiązane i zapisane? :)
sprawdzamwynik: Możecie mi napisać, czy dobrze to rozwiązałam i zapisałam?
Nie jestem pewna znaków, czy się pisze ∧ czy ∨ ?
Z: x ≠ −
25
20x + 85x + 2 = 3x
20x+8 = 15x
2 + 6x
−15x
2 + 14x + 8 =0
Δ = 676
√Δ = 26
x=
43 ∧ x= −
43 ∧ Z
x=
43 ∧ x= −
43
18 sty 16:02
Adamm: z równania kwadratowego powinno ci wyjść
jeśli chcesz pisać w ten sposób to robisz tak
18 sty 16:05
sprawdzamwynik: A czemu ma wyjść − 25, gdzie mam błąd?
18 sty 16:21
Adamm: deltę i tak dalej policzyłaś dobrze
jedynie przy liczeniu pierwiastków masz źle
18 sty 16:23
sprawdzamwynik: Dobra, już wiem. Dzięki wielkie
18 sty 16:24