matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory vietea
Gerczak:
Czy mógłby ktoś rozpisać to na wzory vietea ? X
1
=x
2
2
18 sty 13:08
Qulka:
x
1
+x
2
=x
2
2
+x
2
=−b/a x
1
•x
2
=x
2
2
•x
2
=x
2
3
=c/a
18 sty 14:27