matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
;)):
proszę o sprawdzenie rozwiąż równanie x
3
+5x
2
−9x−45=o x
2
(x+5)−9(x+5)=0 (x
2
−9)(x+5)=0 (x−3)(x+3)(x+5)=0 czyli x=+3 lub x=−3 lub x=−5 tak?
15 sty 13:26
supermatma.pl:
Bardzo dobrze
15 sty 13:29