matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
kapi:
f(x)=ln(cos
2
x)
18 sty 10:15
kapi:
18 sty 10:15
Jerzy:
1
sin2x
f'(x) =
(*−2sinxcosx) = −
cos
2
x
cos
2
x
18 sty 10:17
===:
zacznij od założeń
18 sty 10:20
Jerzy:
W zadaniach: "oblicz pochodną" ,zakładamy milcząco,że liczymy pochodną w dziedzinie
18 sty 10:24