matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że układ posiada jednoznaczne rozwiązanie dla każdej wartości m.
NATA:
Wykaż, że układ
⎧
mx+ y=2
⎩
x−my=1
posiada jednoznaczne rozwiązanie dla każdej wartości m.
17 sty 22:15
'Leszek:
Wyznacznik glowny ukladu W = −m
2
−1 = −(m
2
+ 1) W≠0 dla m ε R ,
17 sty 22:58