x+1 | 1 | |||
∫3√ | * | dx | ||
x−1 | x+1 |
x+1 | 2 | |||
t3= | =1+ | |||
x−1 | x+1 |
t3−1 | ||
3t2dt=−2( | )2dx | |
2 |
6t2 | ||
− | dt=dx | |
(t3−1)2 |
2 | t3−1 | |||
(1+ | )' = −2( | )2dx | ||
x+1 | 2 |
2 | 2 | |||
(1+ | )'=− | |||
x+1 | (x+1)2 |
2 | ||
t3=1+ | ||
x+1 |
t3−1 | 1 | ||
= | |||
2 | x+1 |
t3−1 | 1 | |||
( | )2= | |||
2 | (x+1)2 |
t3 | ||
3∫ | dt | |
t3−1 |
t3 − 1 + 1 | ||
=3∫ | dt | |
t3 − 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |