Jak obliczyć tą granicę ?
MarleneDietrich:
17 sty 20:55
Mila:
| | (n20+2)3 | |
limn→∞ |
| = |
| | (n3+1)20 | |
| | n60+..+8 | |
=limn→∞ |
| =1 |
| | n60+...+1 | |
17 sty 21:05
MarleneDietrich: co wpisać w te kropki ?
17 sty 21:16
zef: W liczniku mozesz sobie wypisac ze wzoru skroconego mnozenia, a w mianowniku to nawet i pesel
17 sty 21:20
MarleneDietrich: xD
17 sty 21:22
relaa:
| | (n20 + 2)3 | |
limn → ∞ |
| = |
| | (n3 + 1)20 | |
| (1 + 0)3 | | 1 | |
| = |
| = 1. |
| (1 + 0)20 | | 1 | |
17 sty 21:42