matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trójkąta
mental2009:
Oblicz pole trójkąta prostokątnego o przeciwprostokątnej 13 i podstawie 5
17 sty 19:45
Adamm:
h
2
+25=169 h
2
=144 h=12
1
zatem P=12*
*5=30
2
17 sty 19:50
5-latek:
x=
√
13
2
−5
2
=
√
144
= 12 P= 0,5*12*5= policz [j
2
]]
17 sty 19:52