matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Maturzystka:
dana jest funkcja kwadratowa f(x)=ax
2
+bx+c. Funkcja ta osiaga wartość najwieksza 1 dla x=4 a do wykresu funkcji nalezy punkt A=(5,−1)
17 sty 19:00
5-latek:
Z tego wiemy ze a<0 Reszte sobie policz co masz w poleceniu
17 sty 19:15