matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna cząstkowa pierwszego rzędu.
Esgath:
Sprawdzi ktoś czy dobrze dla tego przykładu ? bo mam inną odpowiedz niż powinna
z= 3x
4
y −x
2
+ 5y
2
z
x
= 12x
3
y − 2x
z
y
= 3x
4
+ 10y
17 sty 18:31
Adamm:
poprawnie
17 sty 18:38
Jack:
z
oznacza pochodna?
x
dz
moze lepiej tak :
dx
co do pochodnych to sa
17 sty 18:38
Esgath:
Ok dzięki
17 sty 18:41