matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzicie pochodne ?
krotki szpic:
f(x)'=
3x
sinx
+x
2
lnx+
√
x
3
+1
=
3sinx−3xcosx} {sin
2
x} + 2xlnx + x+ u{1
2
√
x
2
+1
* 3x
2
f(x)'=x
2
+xyz+sin(x
2
+y
2
)= 2xy*x
2
+cos(x
2
+y
2
)*(2x+2y) f(x)'=sinx
tgx
=sinx
tgx
lnsinx *
1
cos
2
x
17 sty 17:19
krotki szpic:
17 sty 17:21