matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje trygonometryczne
cotyniepowiesz98:
1
Czy tg x =
?
ctg x
I jeśli mam w zadaniu że tg x = 4/5 to ctg x = 5/4?
17 sty 15:25
Jerzy:
Tak, ale nie dla wszystkich kątów.
17 sty 15:27
Kuba1618:
Tak.
17 sty 15:28