wykaż ze logarytm jest liczba wymierna
ANia: wykaż że (...) jest liczba wymierną
(...)= (2 log1,1 3 − log1,1 27) + ( 2 log0.1 6 − log0,1 12)
w tym pierwszym nawiasie gdzie jest podstawa 11 to ma być 1,1
17 sty 14:01
'Leszek: Zadanie jest blednie napisane ,jest to wyrazenie niewymierne !
17 sty 14:28
ANia: no ja wiem powinna byc ta sama podstawa w obu nawiasach ale takie cos było na spr
17 sty 16:29
Janek191:
... = log
1,1 3
2 − log
1,1 27 + log
0,1 6
2 − log
0,1 12 =
17 sty 16:45
Oskar: log2+log4log5+log22
17 lut 13:13
Filip:
log25 + log4log5 + log22 = log25 + 2log2log5 + log22 = (log5 + log2)2 = log210 = 1
17 lut 14:30