matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja
thedyzio:
dana jest funkcja f(x)= x/e
x
. Czy prawda jest ze a) f'(x)=e
−
x
(1−x); b) funkcja f jest wklesla dla x<2; c)funkcja f ma maksimum lokalne w punkcie x=1 Uzasadnienie
17 sty 12:34