matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pierwszy
miś:
w ciągu geometrycznym a3=8, a7=0,5 wyznacz pierwszy i iloraz tego ciągu
15 sty 09:30
M:
30 kwi 18:40
Jolanta:
a
3
=a
1
*,g
2
a
7
=a
1
*q
6
a
3
a
7
=
*q
6
=a
3
*q
4
q
2
0,5=8*q
2
/:8
1
=q
2
16
1
=q
4
a
3
=a
1
*q
2
1
8=a
1
*
16
a
1
=8*16=128
1 maj 10:23