Dwie zmienne
Paweł: Cześć, czy ktoś mi odpowie dlaczego jest zrobione to co napisałem poniżej w ten sposób i o co
chodzi?

−
35−
x5=−
23+
y3
co daje:
−9−3x=−10+5y
Czy ktoś mi to wytłumaczy?
16 sty 22:48
Pełcio: | −3−x | | −2+y | |
| = |
| , obustronnie pomnóż *15 |
| 5 | | 3 | |
16 sty 22:50
debil: tego kiedyś uczyli w 4 klasie podstawówki
16 sty 22:51
Pełcio: nie masz pewności, że kolega z takiej nie jest
16 sty 22:52
Pełcio: poza tym każdy czasem ma zastój
16 sty 22:53
Ardian: debil: a Ciebie uczyli w gimbie Pascala/C/C++?
PaWeł: pomnóż przez 15 obie strony
16 sty 22:54
Paweł: Dzięki chłopaki
16 sty 22:55
debil: @Adrian na szczęście nie musiałem chodzić do gimbusa
17 sty 19:06