matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pierwszy wyraz
pingwin:
w ciągu arytmetycznym a2=−1 ,a5=8. Wyznacz pierwszy wyraz i różnicę tego ciągu
15 sty 09:28
M:
30 kwi 19:18
Podstawy Geometrii:
a
5
−a
2
r=
5−2
8−(−1)
r=
=3
3
a
1
+r=a
2
a
1
=a
2
−r a
1
= −1−3=−4
30 kwi 19:26