za
Opos: Zaokrąglić do 2 cyfr znaczących :
a)0,0333
b)0,01
c)0,03315
d)0,00340282
e)0,0176312
Nie wiem do końca jak to jest z tymi zerami na początku, bo są to wyniki błędów granicznych,
więc dziwne wydaje się zaokrąglenie np. pierwszego wyniku do 0,0.
16 sty 19:24
Janek191:
a) 0,0333 ≈ 0,03 ?
16 sty 19:25
Opos: Które cyfry więc są znaczące ? pierwsze zero przed przecinkiem czy to po przecinku ?
16 sty 19:26
Opos: Wydaje mi się, że powinno być tak, proszę o sprawdzenie :
a)0,0333=0,033
b)0,01=0,01
c)0,03315=0,033
d)0,00340282=0,0034
e)0,0176312 =0,018
Czy to jest zaokrąglone prawidłowo do 2 cyfr znaczących ?
16 sty 19:33
Opos:
16 sty 20:12