Pole obszaru ograniczonego krzywą.
qń: (x2+y2)3=4xy(x2−y2)
Jak to rozwiązać nie stosując postaci biegunowej, wyszło mi ze pole = 1, ale było bardzo dużo
liczenia. Da się prościej?
16 sty 19:19
Mariusz:
Widzę że ktoś przedrzeźnia osobę która na innym forum
podlizywała się administracji aby zostać jednym z nich
No tak ale jaką inną parametryzację chciałbyś użyć ?
A może wyliczyć z tego równania y
W biegunowych mamy
r6=2r4sin(2θ)cos(2θ)
r2=sin(4θ)
16 sty 19:29
qń: Co? Na jakim forum? o.O
16 sty 20:01