16 sty 18:36
5-latek: Podpowiedz
16= 42
625= 54
16 sty 18:37
joko: Największy problem mam ze wzorem na odejmowanie. Czy to powinno być 9*515(5−1) czy
515(5−9)?
16 sty 18:46
5-latek: 515(9*51−1)
16 sty 18:48
joko: | | 515*44*44 | |
nie mogę tego wyliczyć jakoś  Wychodzi mi |
| |
| | 47*516 | |
16 sty 18:58
===:
| 515(45−1)*44 | | 11 | |
| = |
| |
| 47*516 | | 16*5 | |
16 sty 19:04
joko: Chyba nie bardzo rozumiem... Jak skróciły się te pierwiastki i ta 44?
16 sty 19:12
joko: A pozatym ten wynik nie pasuje do żadnego z podanych :X
16 sty 19:31
5-latek: Sprawdz jeszcze raz odpowiedz b) i siebie
Zauwaz ze 44= 4*11
16 sty 19:37
joko: | | 11 | | 11 | |
Ok do tego momentu rozumiem, ale jak |
| ma się do |
| ? |
| | 16*5 | | 5 | |
16 sty 19:48