obliczyc
leatherface: Obliczyć: f ' −pochodna
| | x2 | |
a) f ' (√3) jeżeli f(x)= |
| |
| | x2 + 1 | |
b) f ' (
38 π) jeżeli f(x)=cos2x
c) f ' (
12 π) jeżeli f(x)=
√2cos x + 9
d) f ' (4) jezeli f(x)=
1√x
16 sty 17:13
Jerzy:
Żadnej pochodnej nie potrafisz policzyć ?
16 sty 17:15
leatherface: żadnej
16 sty 17:16
Jerzy:
| | 2x(x2 + 1) − x2*2x | | 2 | |
a) f'(x) = |
| = |
| |
| | (x2 + 1)2 | | (x2 + 1)2 | |
16 sty 17:17
Jerzy:
b) f'(x) = −2sin(2x)
16 sty 17:17
Jerzy:
| | −sinx | |
c) f'(x) = |
| |
| | √2cosx + 9 | |
16 sty 17:18
Jerzy:
d)
| | 1 | | 1 | |
f'(x) = − |
| x−3/2 = − |
| |
| | 2 | | 2√x3 | |
16 sty 17:20
Jerzy:
| | 2x | |
a) poprawka ... = |
| |
| | (x2 + 1)2 | |
16 sty 17:26
leatherface: dziękuje bardzo
16 sty 17:27