elastycznosć
misiek: zbadaj elastyczność fukcji
f(x)=sin
2x
1. co z dziedziną 2 pochodnej

Będzie ona dla k(pi)

Bo dla pierwszej pochodnej ją wyrzucamy,
bo ostre końcówki..
2. 2 pochodna mi wyszła (nie wiem czy dobrze) 4cos
2−2 i stoję.. Zaciąłem się na amen..
Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że dla x od pi/4+Kpi do 3/4pi+Kpi będzie wklęsła a dla
reszty wyp. dobrze?
16 sty 16:52
Jerzy:
Masz badać wklęsłość i wypukłość, czy elastyczność ?
16 sty 16:58
misiek: policz elastyczność.. A to nie to samo?
16 sty 17:02
misiek: aaa dobra.. już wiem.. sorki.. f'(x)/f(x)*x

pomieszało mi się

a co do wklęsłości to było
bty dobrze? Już wiem, że dzienia to jednak R
16 sty 17:03
Jerzy:
Jaką masz pierwszą pochodną ?
16 sty 17:03
misiek: 2sinxcosx

E=2xcosx/sinx=2xctgx
16 sty 17:07
Jerzy:
OK.
16 sty 17:08