Narysuj wykres funkcji f.
schatzi: Narysuj wykres funkcji f. Odczytaj z wykresu przedziały monotoniczności tej funkcji.
−2x−4 dla x≤−1
f(x)= −2 dla −1<x<3
x−5 dla x≥3
16 sty 16:17
Jerzy:

To wykres tej funkcji.
16 sty 16:21
schatzi: Dziękuję bardzo, a mógłbyś wytłumaczyć skąd się wzięły takie punkty?
16 sty 16:26
Jerzy:
To wynika z przepisu funkcji dla poszczególnych przedziałów.
16 sty 16:28
schatzi: Jerzy próbowałam je wyznaczyć ale nie wychodzi mi to do Twojego rysunku, czyli coś robię źle :c
16 sty 16:47
Jerzy:
Narusuj trzy proste: y = −2x − 4
y = − 2
y = x − 5
i wybierz ich poszczególne fragmenty w zależności od x.
16 sty 16:48
darek: X = {x:x ∊N i 1 < x < 10}
15 kwi 10:45
6latek: NIe potrafisz wymienic liczby naturalne wieksze od1 i mniejsze od 10 ?
15 kwi 11:16
janek191:
X = { 2,3,4,5,6,7,8,9 }
15 kwi 11:21
6latek: Witaj
15 kwi 11:28