matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystajac z denicji rozniczki funkcji oblicz przyblizone wartosci funkcji
vwpawlusza:
2
2,9999
15 sty 19:04
M:
11 kwi 06:09
Mariusz:
f(x) = 2
x
x = 3 Δx = −0,0001 f(x+Δx) ≈ f(x) + f'(x)*Δx ≈8+8*ln(2)*(−0,0001) ≈8−0,0008*ln(2)
11 kwi 11:08